piątek, 3 kwietnia 2015

Waniliowe muffinki

Dlaczego je lubie? Powodow jest kilka: sa tanie, idealne na drugie sniadanie do pracy lub szkoly, szybko sie je przygotowuje, a co najwazniejsze-wszystkim smakuja!
Dodatkowy plus jest taki, ze mozna je udekorowac na tysiac sposobow.




Skladniki na okolo 24 sztuki:
- 2,5 szklanki maki
- 2 szklanki cukru
- 5 jaj
- szklanka oleju
- szklanka wody
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- aromat waniliowy

Jaja zmiksowac z cukrem na puszysta piane, nastepnie dodac reszte skladnikow i zmiksowac na gladka mase. Wypelnic papilotki do babeczek do 3/4. Piec w 180 stopniach na zloty kolor. Gdy wystygna dekorowac wedlug uznania. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz