Arabska klasyka! Bardzo latwe w wykonaniu, sprobujcie. :)
Bedziecie potrzebowac:
- upieczone platy ciasta francuskiego, pokruszone (zamiennie moga byc rogaliki francuskie lub upieczone platy ciasta Filo)
- mleko
- smietanke (mozna pominac)
- cukier (lub miod)
- bakalie
- cynamon
Umm Ali przed pieczeniem. |
W naczyniu zaroodpornym ulozyc pokruszone ciasto francuskie, zalac
goracym i poslodzonym mlekiem, wymieszanym ze smietanka, nieco ponad
poziom ciasta. Posypac bakaliami i cynamonem i wstawic do piekarnika
nagrzanego do 180 stopni, zapiekac przez 10 minut lub do nabrania
zlocistego koloru. Serwowac gorace.
Wszystkim lakomczuszkom zycze smaczengo. :D <3
Ramadan kareem!
Wszystkim lakomczuszkom zycze smaczengo. :D <3
Ramadan kareem!
ja robię z rogalików, pycha :)
OdpowiedzUsuńTo jest pyszne !!!!
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń