Skladniki:
Kruszonka:
- 300g maki
- 175g cukru
Nadzienie:
- 450g kwasnych jablek
- 450g kwasnych jablek
- 50g cukru
- 1 lyzka maki
- 1 lyzka cynamonu
Jablka obrac, wydrazyc i pokroic na centymetrowe kawalki, nastepnie w misce wymieszac je reka dokladnie wraz z lyzka maki, 50 g cukru oraz cynamonem.
Jablka obrac, wydrazyc i pokroic na centymetrowe kawalki, nastepnie w misce wymieszac je reka dokladnie wraz z lyzka maki, 50 g cukru oraz cynamonem.
W oddzielnej misce przygotowac kruszonke-make, maslo i cukier polaczyc, az powstana male grudki ciasta.
Naczynie
zaroodporne wysmarowac maslem, wylozyc jablkami, a nastepnie posypac
rownomiernie kruszonka (mozna lekko przyklepac, by ciasto mniej sie
kruszylo).
Piec w temperaturze 180 stopni C przez okolo 40-45 minut.
Podawac koniecznie cieple, a najlepiej prosto z pieca!:) Swietnie do tego deseru pasuja lody waniliowe, bita smietana lub custard.
Uwaga, slodkie jak smok!:D Podawac koniecznie cieple, a najlepiej prosto z pieca!:) Swietnie do tego deseru pasuja lody waniliowe, bita smietana lub custard.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz