Nastal
ten czas w roku, gdy wieczor wymaga opatulenia sie cieplym kocem w
ulubione wzorki, a o poranku szary swiat nie zacheca do wysciubienia nosa
spod koldry.Ale moze zapach i aromat goracej pierniczkowej kawy pomoze
Wam zaprzyjaznic sie z jesiennymi porankami?Ja kocham obie - pierniczkowa latte i jesien!
W Emiratach inaczej odczuwamy temperatury - po upalnym lecie,gdzie temperatury dochodzily do niemal 50 stopni Celsjusza, listopadowa pogoda z ("tylko") 24 stopniami wydaje sie dosc chlodna. :)
Skladniki:
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1/8 łyżeczki imbiru
- 1 łyżeczka miodu
- 30 ml mocnej goracej kawy
- Szklanka goracego mleka 3,2%
- Bita śmietana do dekoracji
- Galka muszkatalowa do posypania
- 1 łyżeczka miodu
- 30 ml mocnej goracej kawy
- Szklanka goracego mleka 3,2%
- Bita śmietana do dekoracji
- Galka muszkatalowa do posypania
W
kubku wymieszac dokladnie goraca kawe z miodem i przyprawami, nastepnie
kubek dopelnic spienionym mlekiem.Udekorowac bita smietana i posypac galka muszkatalowa.
Zycze Wam samych cudownych chwil z kubkiem tej pysznej kawy!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz